Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Élménydömping a Kelenvölgyi Ezerjó Fesztiválon

Újbuda   |   2016, október 3 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

A bor, a kultúra, a zene, a tánc és a gasztronómia ünnepe volt az Ezerjó Fesztivál, amelyet október 1-én tartottak Kelenvölgyben. A rendezvényt Szabolcs Attila országgyűlési képviselő nyitott meg. A gyermekprogramokon kívül főzőversenyt is rendeztek, amelyre hat csapat nevezett.

Idén Kovács István csülkös pacalja bizonyult a legkiválóbb ételnek az Ezerjó Fesztiválon. A szakmai zsűri által megítélt fődíjat Hoffmann Tamás polgármester adta át, de a többi pályázó is megérdemelte az ajándékot. A csapatok idén is olyan ételeket főztek, amelyek szorosan kötődnek a borhoz, borkultúrához. Délután népzenei programokkal, emelkedett hangulatban folytatódott a kelenvölgyiek őszi fesztiválja, amelyre a koronát Ferenczi György és a Rackajam tette fel kora este.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.