Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. kedd, Előd

Élő szövet puttó vázon

Újbuda   |   2019, július 11 - 09:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 9-én Schneller János művészettörténész nyitotta meg Kőszeghy Flóra Techno Organic Creatures című kiállítását a Karinthy Szalonban. Az építészként is ismert festő apró részletekről készült hatalmas felnagyításokat hozott az újbudai galériába, amelyek egy különleges technikával készültek.

Az Újbudán élő alkotóművész fényképek alapján alkotja meg rendszerint nagyméretű képeit, amelyeken különféle tárgyak apró részletei elevenednek meg és válnak egészen organikussá. A befogadó nézők képzelőerejét különösen megdolgoztatják ezek az alkotások, hiszen bár ismerős formákra emlékeztetnek mindenkit, de mégis ellenállnak annak, hogy beazonosítsák őket.

Kőszeghy Flóra szintén festőművész nagymamája képein kedvelte meg a puttókat, a pufók kis angyalkákat. Egyes alkotásainak figuráit puttóknak jelöli meg, mert ők kiválóan alkalmasak az alkotó szerint arra, hogy emberi gesztusokat jelenítsen meg segítségükkel.
A fiatal festőművész építészként is a művészi vonalat képviselte mindig. Tavaly készült el a Telekom és T-Systems új, közös székháza, amelynek Flóra felelős építész tervezője volt. Az ország legnagyobb és egyik legmodernebb irodája rangos építészeti díjat is nyert.
Kőszeghy Flóra kiállítása július 29-ig látható a Karinthy Szalonban.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.