Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Először tartottak Bolondok Napi futást Gazdagréten

Újbuda   |   2016, április 5 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Főként kisiskolások vettek részt a Bolondok Napi Futáson Gazdagréten, április 2-án.

Gazdagréten volt már Nőnapi, Tavaszindító, illetve Nyár záró futás is, de Bolondok Napi futást most tartottak először. - 2013 óta minden tavasszal és ősszel szervezünk futóversenyt Gazdagréten - mondta Király Nóra alpolgármester. A városrész helyi képviselője, igyekszik olyan közösségi eseményeket létrehozni, amelyek összehozzák a gazdagrétieket.

A versenyt megelőzően több mint 140-en jelentkeztek, az első száz regisztráló bohócorrot kapott a rajtszám mellé. Az utóbbi években mind több szülő fut együtt gyermekével, ezért a bemelegítést is együtt végezték a családok. A versenyen 15 kategóriában lehetett indulni.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.