Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

ELTE: új tanszékindult az egytemen

Újbuda   |   2016, szeptember 6 - 13:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék indult az ELTE Informatikai Karán. A nemzetközi együttműködés keretében alapított új tanszék a Deutsche Telekom támogatásával, a Magyar Telekommal és a Berlini Műszaki Egyetemmel együttműködésben már a 2016/17-es tanévben megkezdi munkáját.

Új, K+F+I orientált tanszék indult az ELTE Informatikai Karán az egyetem és a Deutsche Telekom Innovációs Laboratóriumának (Innovation Laboratories, T-Labs) együttműködésével. Az új, ipari tanszék oktatási és kutatási fókusza napjaink egyik legnépszerűbb területe, az adattudományok. A kezdeményezés keretében az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék mindennapi munkájában partnerként részt vesz a Berlini Műszaki Egyetem (Technische Universität Berlin), illetve a Magyar Telekom. A most induló tanszék célja, hogy – felismerve a legújabb technológiák által támasztott üzleti és társadalmi kihívásokat, – kézzelfogható tudást adjon azoknak a hallgatóknak, akik a leginkább dinamikusan növekvő iparágban, az infokommunikációban képzelik el jövőjüket.

A Deutsche Telekom AG (DTAG) jelenleg Európa vezető telekommunikációs cégeként németországi kutatóközpontjai mellett (Berlin, Darmstadt, Bonn) Izraelben (Beer Sheva) és az Amerikai Egyesült Államokban (Los Altos) működtet kutatólaboratóriumokat.

Az ELTE számára jelentős hozzáadott értékkel bír, hogy a Deutsche Telekom az új kutatóközpontját Budapesten, az ELTE keretein belül hozza létre, hosszú távon számos kutatási projektet biztosítva ezzel az egyetemnek, bevonva azt nemzetközi kutatói hálózatába.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.