Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Elvégezték a Hárosi Duna-híd próbaterhelését

Újbuda   |   2020, július 31 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött a XI. kerület közlekedését is befolyásoló Deák Ferenc Duna-híd próbaterhelése. A vizsgálat eredményei legkorábban augusztus első hetében várhatóak. 

Az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd vizsgálatába a NIF Zrt. külső, független szakértőként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékét vonta be. A statikus terhelésre vonatkozó próbaterhelést július 30-án végezték el 24, egyenként 22 tonnás teherautóval. A hídszerkezet különböző részein mérték az esetleges alakváltozásokat, a szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket. A próbaterheléssel kapcsolatos első eredmények a jövő hét közepén várhatóak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.