Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Elvégezték a Hárosi Duna-híd próbaterhelését

Újbuda   |   2020, július 31 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött a XI. kerület közlekedését is befolyásoló Deák Ferenc Duna-híd próbaterhelése. A vizsgálat eredményei legkorábban augusztus első hetében várhatóak. 

Az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd vizsgálatába a NIF Zrt. külső, független szakértőként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékét vonta be. A statikus terhelésre vonatkozó próbaterhelést július 30-án végezték el 24, egyenként 22 tonnás teherautóval. A hídszerkezet különböző részein mérték az esetleges alakváltozásokat, a szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket. A próbaterheléssel kapcsolatos első eredmények a jövő hét közepén várhatóak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új lakóövezet épülhet a Duna-parton  

Újbudán már Őrmezőn a Mikes Kelemen és az Őrmezei út közötti hatalmas, közel 1,6 hektáros, ősfás telken épül meg a Metrodom Őrmező lakópark, most pedig László Imre polgármester aláírta a Metrodom újabb szerződését, amelnyek köszönhetően a Budafoki út Duna parthoz közeli részén, az épülő új híd közelében létesülhet egy színvonalas, zöld koncepcióra épülő lakóövezet Újbudán. Jelenleg romos gyárépületek vannak ezen a telken.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.