Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Eredményes egyeztetések a Buda Gardens ügyben

Újbuda   |   2020, december 21 - 21:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Múlt héten az Önkormányzat Tervtanácsa többkörös egyeztetést zárt le pozitív településképi véleménnyel, azaz a fejlesztés zöld lámpát kapott. A Szentimrevárosért Egyesület képviselői, Szaló Péter és Hegedűs Péter részt vettek a Tervtanács munkájában, véleményezték a terveket, és a végleges koncepciót ők is támogatták.

A helyi civilek hatékony közreműködésével az önkormányzat az elmúlt évben a következő eredményeket érte el:
• A fejlesztő elfogadta a civilek javaslatát, hogy “keretes” helyett “fésűs” szerkezetű épületet építsen, ami azért előnyös, mert így az irodaház zöldfelületei a játszótértől nem elzártan, hanem azzal vizuálisan összekötve jönnek majd létre.
• A fejlesztő vállalta, hogy egy közösségi térként szolgáló baba-mama-papa termet az önkormányzat rendelkezésére bocsát az épület földszintjén, a Diószegi út menti sétányt közhasználatra átadja, a közösség számára elérhető funkciókat (kávézó, étterem, stb.) helyez az utcafrontra, valamint hozzájárul a játszótér korszerűsítéséhez.
• 40 százalékkal csökkent a beépíthetőség (a szintterületi mutatót 3,0-ról 1,8-ra csökkentettük, vagyis 38 ezer négyzetméter helyett csupán 23 ezer négyzetméter építése lehetséges). 20-ról 35 százalékra növekedett a minimális zöldfelület nagysága, a Gesztenyés játszótér és az irodaház közötti távolság 13 méterről 23 méterre bővült, védve ezzel a fák gyökereit.
Az építkezés várhatóan 2021 második felében indulhat meg. Az önkormányzat célja, hogy az építkezés a lehető legkisebb mértékben zavarja a helyiek mindennapjait.
Az építési engedélyt már a kormányhivatal fogja kiadni, de az önkormányzat továbbra is figyelemmel fogja kísérni a beruházást.

Köszönjük minden szakértőnek, civilnek, szentimrevárosinak az észrevételeit, amelyek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Diószegi utcában sok év múlva is szívesen sétáljunk, játsszunk gyermekeinkkel, töltsük szabadidőnket!

Orosz Anna alpolgármester posztja a témában: https://www.facebook.com/oroszanna2/posts/1109623966144440
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.