Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Érzékenyítő nap a Nyitnikékben

Újbuda   |   2021, június 30 - 10:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Különleges kaland várta a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat a napokban az Újbudai Nyitnikék Óvodában. A Kézenfogva Alapítványa munkatársai játékos feladatokon keresztül mutatták meg a fogyatékkal élő gyermekek mindennapjait.

Az újbudai óvodák pedagógiai programjának fontos része az integrált nevelés, amelynek egyik alapfeltétele az elfogadás. Az ilyen és ehhez hasonló élménynapok betekintést engednek a családoknak és a gyerekeknek a fogyatékkal élők hétköznapjaiba, történeteken és a szituációs játékokon keresztül közvetlenül mutatják meg sajátságos világukat. A gyerekek és a szülők szakembereknek tehetik fel kérdéseiket a témában. Az újbudai óvodákkal több éve szoros szakmai kapcsolatban álló Kézenfogva Alapítvány munkatársai azt remélik, hogy az ilyen események segítségével a gyerekek és szüleik a későbbiekben is átérzik társaik helyzetét, és elfogadóbbak lesznek. Az érzékenyítő napok nemcsak a gyermekeket segítik különleges tapasztalatokhoz, hanem a pedagógusok szakmai fejlődésében is lényeges szerepet játszanak. Az élménynap az Erasmus+ projekt része a pedagógus-továbbképzés érzékenyítés témakörében; ehhez kapcsolódnak az úgynevezett fogyatékossági témahetek, amelyeket a már kiképzett pedagógusok rendeznek meg az óvodákban, általános iskolákban.

Újbuda

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.