Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Felpezsdül az Őrmezei piac

Újbuda   |   2017, május 10 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kezdeményezésre hat évvel ezelőtt nyílt meg az Őrmezei termelői piac. Ennyi idő elteltével úgy véli, szükség van a működtetés felfrissítésére, a piac - helyi igényekhez alkalmazkodó - felpezsdítésére.

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő felé sokan jelezték, hogy praktikusabb volna, ha már pénteken is vásárolhatnának az Őrmezei piacon, és így a főzés és pihenés jegyében telne a hétvége, nem pedig az alapanyagok felkutatásával. Szombaton minden piac nyitva tart, így előnyösebb, ha az őrmezei standok hétköznapokon is elérhetőek. Nem ez lesz az egyetlen újítás a városrészben, a képviselő azt szeretné, ha bővülne a választék, azaz péntekenként szarvas, vízi bivaly, szürke marha és egyéb ínyenc falatok is elérhetőek volnának a zöldségek, gyümölcsök, sajtok, füstölt húsok, tejtermékek, pékárúk, gombák, mézek és textíliák mellett. Junghausz Rajmund tervei között szerepel az is, hogy ünnepnapokon színesítik a piacok programjait.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.