Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Fokozatosan vezeti be a nyári menetrendet a BKK

Újbuda   |   2020, június 29 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két lépésben, fokozatosan áll vált nyári menetrendre június 29-től a Budapesti Közlekedési Központ. A forgalmasabb, belvárost érintő járatok még két hétig normál, legnagyobb kapacitású menetrenddel közlekednek, míg a város többi vonalán a már a nyári közlekedési rend lép érvénybe.

A BKK fokozatosan, két lépésben vezeti be a nyári menetrendet. A forgalmas csomópontokat és a belvárost érintő fő gerincvonalakon, illetve a vágányzári korlátozásokban érintett járatokon a következő két hétben továbbra is a sűrű közlekedést és a legnagyobb kapacitást biztosító menetrend lesz érvényben. Továbbra is gyakrabban közlekedik a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, a metrópótlók, az 1-es és a 4-6-os villamos, valamint a budai fonódó villamoshálózat forgalmasabb járatai. 1-2 percenként indulnak a Thököly úti tengelyen közlekedő autóbuszok és a pesti nagy lakótelepeket kiszolgáló autóbusz gerincjáratok.

Eközben a város többi vonalán érvénybe lép a nyári közlekedési rend. Részletek a bkk.hu valamint a https://futar.bkk.hu/ oldalon. 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új lakóövezet épülhet a Duna-parton  

Újbudán már Őrmezőn a Mikes Kelemen és az Őrmezei út közötti hatalmas, közel 1,6 hektáros, ősfás telken épül meg a Metrodom Őrmező lakópark, most pedig László Imre polgármester aláírta a Metrodom újabb szerződését, amelnyek köszönhetően a Budafoki út Duna parthoz közeli részén, az épülő új híd közelében létesülhet egy színvonalas, zöld koncepcióra épülő lakóövezet Újbudán. Jelenleg romos gyárépületek vannak ezen a telken.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.