Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 18. kedd, Bernadett

Forgalmi változás a Bazsalikom utca felújítása miatt

Újbuda   |   2018, október 18 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Módosított útvonalon jár az 58-as és a 153-as autóbusz október 24-től 31-ig a Bazsalikom utca és a Gépész utca csomópontjának, illetve a Kőérberki patak feletti hídnál az útpálya teljes szerkezetű cseréje miatt. Az Egér út és a Gépész utca közötti szakaszon a Bazsalikom utca teljes lezárása mellett a pályaszerkezet cseréjét végzik, ezért a Bazsalikom utcai hidat egy hétre a forgalom elől lezárják. Ez idő alatt Kelenvölgy területéről a Bazsalikom utcán keresztül nem lehet majd az Egér útra kihajtani.

A Gépész utcai kereszteződés építésének két üteme alatt a helyi forgalom a Gépész utcában a munkaterület mellett, útszűkülettel és csak egyenesen tud áthaladni. A lezárás ideje alatt csak a Péterhegyi úton keresztül lehet majd megközelíteni az Egér utat.

Változik az 58-as és a 153-as autóbusz közlekedése

  • Az 58-as autóbusz Újbuda- központ M felé nem érinti a Gépész utca és a Duránci utca megállót; ideiglenesen az Egér úton a Bazsalikom utca előtt és az Alabástrom utcában a Duránci utca után áll meg.
  • A 153-as autóbusz az Infopark felé nem érinti a Gépész utca, a Duránci utca és a Kecskeméti József utca megállót, ideiglenesen az Egér úton a Bazsalikom utca előtt áll meg.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Flashmob futás a Feneketlen-tó körül  

A Magyar Tűzoltóság és az első hivatásos tűzoltóság 150 ével ezelőtti megalakulása előtt tisztelegve a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség emlékfutást rendezett a Feneketlen-tó körül. Az február 14-én megtartott eseményen a tűzoltók 15 fős csapata nyolcvan perc alatt 150 kilométert futott.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.