Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. hétfő, Orbán

Forgalmi változások vasárnap

Újbuda   |   2018, április 21 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 22-én (vasárnap) 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten A program szinte valamennyi főbb közlekedési útvonalat érinti a Tabántól indulva, többek között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út lezárásával. A rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

Április 22-én (vasárnap) a Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már délelőtt lezárják a forgalom elől. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét választania.

Közúti közlekedési változások

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt vasárnap 15 órától 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a közúti forgalom elől a Tabán–Krisztina körút–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit sziget központi út–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–Városliget útvonalat. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

Közösségi közlekedési változások

A kerékpáros felvonulás idején életbe lépő közúti forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala változik. A biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamos, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolibusz, az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busszal utazóknak.

5-ös autóbusz

Az 5-ös busz délután mindkét irányban terelve közlekedik, Rákospalota felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át, a Pasaréti tér felé az Erzsébet hídon, de szintén módosított útvonalon.

A Rákospalota felé közlekedő buszok

 • várhatóan 15 óra és 16:40 között – az Erzsébet híd forgalmának korlátozása idején – az Attila út és a Rákóczi út között a Mikó utca–Krisztina körút–Mészáros utca–Hegyalja út–Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Alagút utca és a Ferenciek tere M közötti megállókat. A terelt szakaszon az 5-ös buszra

o a Mészáros utcában a Krisztina tér kereszteződésénél,

o a 178-as busz Ág utca, Róka utca és Zsolt utca megállójában,

o a 8E busz Sánc utca megállójában,

o a Szent Gellért rakparton a Rudas Gyógyfürdő mellett,

o a Szent Gellért téren a felső rakparton,

o a 15-ös és a 115-ös busz Fővám tér megállójában és

o az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.

 • várhatóan 16:40 és 18 óra között újra az Erzsébet hídon át, de az Attila út–Mikó utca–Krisztina körút módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Alagút utca megállót. A terelt szakaszon az 5-ös buszra az 56A villamos Krisztina tér megállójában lehet felszállni.

A Pasaréti tér felé közlekedő buszok várhatóan 15:30 és 18 óra között az Erzsébet híd és az Attila út között a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót. A terelt vonalszakaszon az 5-ös buszra

 • a 8E járat Döbrentei tér megállójában,
 • az Aladár utcában a Tigris utca kereszteződése után, valamint
 • a 178-as busz Zsolt utca és Ág utca megállójában lehet felszállni.

7-es és 133E autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 7-es és a 133E busz pesti végállomása felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszok a Szent Gellért tér és a Rákóczi út között a Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Rudas Gyógyfürdő, a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 7-es és a 133E buszra a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M és az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.

A budai végállomásuk felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

8E autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 8E autóbusz a Újpalota felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszok a Döbrentei tér és a Rákóczi út között a Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 8E buszra a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M és az M3-as pótlóbusz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni. A Kelenföld felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

9-es autóbusz

Várhatóan 15:30 és 17:30 között a 9-es busz Óbuda felé a Margit híd helyett a Váci úton és az Árpád hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Jászai Mari tér és a Kiscelli utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 9-es buszra a Lehel téren a 950-es busz megállójában, valamint a 34-es busz érintett megállóiban lehet felszállni.

15-ös autóbusz

A buszjárat útvonala a délutáni órákban az angyalföldi és – a Boráros tér irányú járat esetében – a belvárosi szakaszon is változik.

Az angyalföldi vonalszakaszon várhatóan 15:30 és 17:30 között a 15-ös busz

 • a Boráros tér H felé a Népfürdő utca és a Pannónia utca között a Dagály utca–Váci út–Dráva utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Népfürdő utca / Árpád híd és a Dráva utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös busz

o a 115-ös járat Dagály fürdő, Karikás Frigyes utca megállójában,

o az M3-as metrópótló busz Árpád híd M megállójában, majd

o a 75-ös troli Dózsa György út M megállójában lehet felszállni.

 • a Gyöngyösi utca M felé a Dráva utca és a Népfürdő utca között a Váci út–Petneházy utca–Lomb utca–Frangepán utca–Dagály utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Dráva utca és a Népfürdő utca / Árpád híd közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös busz

o a 950-es járat Dózsa György út M, majd

o a 115-ös busz Árpád híd M, Lomb utca, Karikás Frigyes utca és Dagály fürdő megállójában lehet felszállni.

A belvárosi vonalszakaszon várhatóan 15:50 és 18:15 között a 15-ös busz a Boráros tér H felé a Kossuth Lajos tér és az Üllői út között a Báthory utca–Kozma Ferenc utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Fővám tér M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 15-ös buszra a 9-es járat érintett megállóiban, valamint az M3-as pótlóbusz Astoria M megállójában lehet felszállni. A Gyöngyösi utca M irányú buszok útvonala a belvárosban nem változik.

16-os és 16A autóbusz

Várhatóan 15 óra és 18:30 között a 16-os busz nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban a belvárosból az M2-es metróval a Széll Kálmán térig utazva, majd ott a szokásosnál sűrűbben közlekedő 16A buszra átszállva érhető el.

26-os autóbusz

Várhatóan 15:10 és 17:35 között a 26-os busz nem közlekedik.

70-es trolibusz

Várhatóan 16 és 20 óra között a 70-es trolibusz mindkét irányba módosított útvonalon, a Hermina úton és a Dózsa György úton át közlekedik, ezért nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót. A terelt szakaszon a 70-es trolira a 74-es és a 75-ös trolibusz érintett megállóiban van lehetőség felszállni.

105-ös autóbusz

Várhatóan 10:30 és 15 óra között a 105-ös busz az Andrássy út helyett mindkét irányba a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere M közötti megállóit. A terelt szakaszon a 105-ös buszra a 9-es busz és a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni.

Várhatóan 15 óra és 18:30 között a 105-ös busz két szakaszra osztva közlekedik,

 • a Gyöngyösi utca M végállomás felől a Hungária körút–Kacsóh Pongrác út érintésével a Mexikói út M busz- és trolivégállomásig,
 • az Apor Vilmos tér felől pedig a Mészáros utca–Krisztina tér–Krisztina körút útvonalon a Déli pályaudvar M megállóhelyig; a buszokra a pályaudvar Krisztina körúti kijáratánál lehet felszállni.

A Déli pályaudvar M és a Mexikói út M között a metrók igénybevételével lehet utazni.

110-es és 112-es autóbusz

Várhatóan 15 óra és 16:40 között a 110-es és a 112-es busz a Bosnyák tér felé az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszok a Döbrentei tér és a Kossuth Lajos utca között a Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A terelt szakaszon a 110-es és a 112-es buszra a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös és a 115-ös járat Fővám tér M, Kálvin tér M és Ferenciek tere M megállójában lehet felszállni.

A budai végállomásuk felé tartó buszok ebben az időszakban is az Erzsébet hídon át közlekednek, útvonaluk nem változik.

115-ös busz

A buszjárat útvonala a délutáni órákban az angyalföldi és – a Boráros tér irányú járat esetében –a belvárosi szakaszon is változik.

Az angyalföldi vonalszakaszon várhatóan 15:30 és 17:30 között a 115-ös busz

 • a Boráros tér H felé az Árpád híd M végállomásról a Váci út–Dráva utca útvonalon éri el a Pannónia utcát, ahonnan menetrend szerint halad tovább, ezért nem érinti a Lomb utca és a Dráva utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra az M3-as metrópótló Árpád híd M megállójában, majd a 75-ös troli Dózsa György út M megállójában lehet felszállni.
 • az Árpád híd M felé a Dráva utca és az Árpád híd M végállomás között a Váci út–Petneházy utca–Lomb utca–Frangepán utca–Váci út útvonalon halad, ezért nem érinti a Dráva utca és a Karikás Frigyes utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra a 950-es járat Dózsa György út M megállójában, valamint az ellenkező, Boráros tér H irányú 115-ös busz Árpád híd M és Lomb utca megállójában lehet felszállni.

A belvárosi vonalszakaszon várhatóan 15:50 és 18:15 között a 115-ös busz a Boráros tér H felé a Kossuth Lajos tér és az Üllői út között a Báthory utca–Kozma Ferenc utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Fővám tér M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 115-ös buszra a 9-es járat érintett megállóiban, valamint az M3-as pótlóbusz Astoria M megállójában lehet felszállni. Az Árpád híd M irányú buszok útvonala a belvárosban nem változik.

178-as autóbusz

A Naphegy tér felé tartó 178-as autóbusz várhatóan 15:30 és 18 óra között az Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti megállókat. A terelt szakaszon a 178-as buszra a 8E járat Döbrentei tér és Sánc utca megállójában lehet felszállni.

A Keleti pályaudvar M felé tartó 178-as autóbusz

 • várhatóan 15 óra és 16:40 között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik. A buszjárat a Czakó utca és Rákóczi út között az Aladár utca–Mészáros utca–Hegyalja út–Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kecskeméti utca–Károlyi utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Zsolt utca és a Ferenciek tere M közötti megállókat. A terelt szakaszon a 178-as buszra a 8E járat Sánc utca és Döbrentei tér megállóiban, a Szent Gellért téren a felső rakparton, majd a 15-ös buszjárat Fővám tér M, Kálvin tér M és Ferenciek tere M megállóiban lehet felszállni.
 • várhatóan 16:40 és 18 óra között a Mészáros utca–Krisztina körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Alagút utca megállóhelyet. Helyette a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt lehet felszállni a 178-as buszra.

A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK Info oldalon/mobilalkalmazásban. Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulással kapcsolatosan további tudnivalók a rendezvény honlapján, illetve a hivatalos Facebook-eseményben olvashatók.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.