Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Fotófesztivál Újbudán

Újbuda   |   2019, március 29 - 11:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az első ízben 2017 tavaszán megrendezett Budapest FotóFesztivál közel két hónapon át mutatja be a nemzetközi fotográfia értékeit és újdonságait. Idén április 20-áig tart a programsorozat, az egyik helyszín a Bartók Béla Boulevard.

Az Artphotóban április 5-éig látható Drégely Imre Luna ’69 (Hold-relikviák) című tárlata. A pop-art és konstruktivista művész kiállításának apropója az első, 1969-es holdraszállás 50. évfordulója. A Három Hét Galériában az argentin Jairo Alvarez Aszimptoták című új fotósorozata tekinthető meg április 6-áig. A színes képeken a művész az emberi kapcsolatok rejtett önvédelmi mechanizmusait kutatja.
Csontó Lajos képzőművész Felülírás című rendhagyó tárlata a B32 galériában szubjektív összeállítás családi archívumának dokumentumaiból, emlékeiből, régi fotóiból. A galéria Trezor termében pedig Krulik Ábel ázsiai kalandozásainak fotónaplószerű képei láthatók A távoli tengerek közt címmel április 12-éig. A Karinthy Szalonban Hegedűs 2 László A szocialista szürrealizmus titokzatos bája című, április 19-éig nyitva tartó kiállítása bizarr és ironikus fotókat vonultat fel.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.