Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Fotófesztivál Újbudán

Újbuda   |   2019, március 29 - 11:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az első ízben 2017 tavaszán megrendezett Budapest FotóFesztivál közel két hónapon át mutatja be a nemzetközi fotográfia értékeit és újdonságait. Idén április 20-áig tart a programsorozat, az egyik helyszín a Bartók Béla Boulevard.

Az Artphotóban április 5-éig látható Drégely Imre Luna ’69 (Hold-relikviák) című tárlata. A pop-art és konstruktivista művész kiállításának apropója az első, 1969-es holdraszállás 50. évfordulója. A Három Hét Galériában az argentin Jairo Alvarez Aszimptoták című új fotósorozata tekinthető meg április 6-áig. A színes képeken a művész az emberi kapcsolatok rejtett önvédelmi mechanizmusait kutatja.
Csontó Lajos képzőművész Felülírás című rendhagyó tárlata a B32 galériában szubjektív összeállítás családi archívumának dokumentumaiból, emlékeiből, régi fotóiból. A galéria Trezor termében pedig Krulik Ábel ázsiai kalandozásainak fotónaplószerű képei láthatók A távoli tengerek közt címmel április 12-éig. A Karinthy Szalonban Hegedűs 2 László A szocialista szürrealizmus titokzatos bája című, április 19-éig nyitva tartó kiállítása bizarr és ironikus fotókat vonultat fel.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.