Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 24. szombat, Salamon

Fővárosi Közgyűlés - Több mint 150 ezer kémény ellenőrizetlen

Újbuda   |   2015, június 18 - 14:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 150 ezer kéményt nem tudtak ellenőrizni tavaly a fővárosi kéményseprők, akik több zárt lakást találtak munkájuk során mint 2013-ban - derül ki a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésére benyújtott előterjesztésből, amelyet a budapest.hu oldalon tettek közzé.

A kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatban benyújtott javaslatban a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) arról adott tájékoztatást, hogy a társaságnak tavaly több mint egymillió kéményt kellett volna ellenőriznie, de csak mintegy 873 ezret tudott.
Mint írták, 2014-ben csaknem 9 százalékkal megnövekedett a zárt lakások száma a 2013-hoz képest, bár a korábbi évben ez az arány jelentősen csökkent. A zárt lakások aránya 2014-ben 10,5, 2013-ban 8,29, 2012-ben 20,2, 2011-ben pedig 22,7 százalék volt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.