Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 15. péntek, Albert, Lipót

Friss színekben az Órás játszótér Őrmezőn

Újbuda   |   2019, szeptember 23 - 10:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét összefogtak Őrmezőn a családok, hogy befejezzék az Órás játszótér még májusban megkezdett festését a Költők Parkjában. Az eszközökről, ecsetekről, festékről Újbuda Önkormányzata gondoskodott, a munkát önkéntes családok végezték el szeptember 20-án.

Először tavasszal gyűltek össze az őrmezőiek, hogy közösségi programnak is beillő önkéntes munkával újítsák fel az egyik környékbeli játszóteret. Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kezdeményezésére a lakók összefogtak és szabadidejükben festik át az Órás játszótér falécekből épített, vár alakú mászókáját. Szeptember 20-án ismét munkához láttak, ezúttal a játszótér hajóját festették le. - Az őrmezői közösségre ez az összefogás jellemző – emelte ki Junghausz Rajmund, aki szerint míg máshol a szomszédok zárkózottak és alig ismerik egymást, addig az Őrmezőn élők még a munkából is képesek közösségi programot varázsolni. Most is, akárcsak tavasszal, a sok lelkes család mellett a környék lakói is csatlakoztak és végül igazi közösségi programmá nőtte ki magát a munka.

Mostanra friss színekben pompázik az Órás játszótér, amelynek felújítását Újbuda Önkormányzata festékkel, ecsetekkel és szakmai felügyelettel támogatta.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.