Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Független társulatok a B32-ben

Újbuda   |   2016, október 3 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Első alkalommal adott helyet a B32 Galéria és Kultúrtér azoknak a független színházaknak, csoportosulásoknak, amelyek bár rendelkeznek játszásra érdemes darabokkal, repertoárral, de hely hiányában ezeket ritkán láthatja a nagyérdemű. A ReflAct program négy napon át tartott a Bartók Béla úti intézményben.

A B32 Galériában és Kultúrtérben szeptember 28. és október1. között tartott ReflAct (ejtsd riflekt) színházi fesztivál gazdag programot kínált, az előadásokra nagy volt az érdeklődés. Bemutatták a Metanoia Artopédia Jég-dokrinák című előadását, a Tandem Csoport pedig Jane Teller Semmi című regényének színpadi átdolgozásával szerepelt a versenyprogramban.
A Munkacím Költöző Madarakkal Facebook csoport Nem – de hogy nem? címet viselő előadása a nők elleni erőszak témájára reflektált, hasonlóan a szombaton bemutatott Penelopé Retrospektív előadáshoz, amelyet a Kompánia Társulat Erdélyből hozott Újbudára.

A fesztivál győztese a Tandem csoport lett, előadásukat hamarosan ismét látható lesz a B32-ben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.