Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Gálát rendeztek a Teleki iskola félévszázados fennállására

Újbuda   |   2018, március 28 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola 1968-ban nyitotta meg kapuit. Ennek apropóján nagyszabású műsorral ünnepelték a fél évszázados jubileumot a Klauzál Művelődési Házban március 25-én. A rendezvényen ötszáz gyermek lépett fel, öregdiákok is megfordultak a színpadon, továbbá levetítettek egy, az ünnepi alkalomra készített kisfilmet is.

A négyfelvonásos előadásra valamennyi diák nagyon készült, pár perces zenés-táncos produkciókat és angol, német, valamint magyar nyelvű kisjeleneteket mutattak be. Elhangzottak melankolikus, illetve humoros versek és prózai művek is.

A Teleki iskola ünnepségsorozata áprilisban iskolatörténeti kiállítással folytatódik, készül az iskolarádiós nosztalgiaműsor, valamint az ötvenéves intézmény diákjai és tanárai is különleges előadásokat, vetélkedőket szerveznek. A jubileumi öregdiák találkozót április 21-én tartják.

D.B.S.

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.