Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 2. csütörtök, Áron

Gazdagrét is bekerül a GreenGo szolgáltatási területei közé

Újbuda   |   2018, október 16 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tovább növeli a kizárólag elektromos autókból álló flottáját az első magyar autómegosztó startup, a GreenGo. A szűk két éve, 2016 novemberében mindössze 45 autóval induló szolgáltatás most októberben 270-re, év végéig pedig 300-ra növeli az ügyfelei számára elérhető kocsik számát.

Michaletzky Bálint, a cég tulajdonosa és ügyvezetője elmondta: „a Statisztikai Hivatal adatai alapján az elmúlt több éves időszak trendje volt, hogy Budapesten minden évben 60 ezer autóval több áll forgalomba. Ez nagyban növeli a városban élők kitettségét a károsanyag-kibocsátásból és zajszennyezésből fakadó környezeti terhelésnek. Mi szeretnénk Budapestet egy kicsit élhetőbbé tenni azzal, hogy egyre nagyobb területeket fedünk le város- és környezetbarát elektromos autóinkkal.”

A Forbes kérdésére elárulták, hogy a bővítéshez szükséges befektetés 160 millió forintba került, de ebben nemcsak az autóflotta felhizlalása volt benne, hanem az is, hogy a megnövekedett felhasználói terhelés miatt a szolgáltatást felhőalapúvá tették.

A cég azt ígérte, hogy a bővítés miatt nem emelnek az árakon.

A flotta növekedésével párhuzamosan a GreenGo október közepén újabb zónákat ad a szolgáltatási területhez, mostantól a XI. kerületben Gazdagrét, a teljes XIII. kerület, a IV. kerület egy része, a II. kerületben a Kapy útig elérhetők a GreenGo-k.

forás: forbes.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Óvodai beiratkozás 2020/2021  

A jelenlegi veszélyhelyzet miatt rendhagyó módon, a személyes kontaktust elkerülve lehet az óvodai beiratkozásokat megtenni, a 2020/2021 nevelési évre. A XI. kerületi önkormányzati óvodák vezetői 2020. április 21-éig az Oktatási Hivatal által megküldött lista alapján, hivatalból felveszik azokat a kerületi gyermekeket a lakcímük szerint illetékes óvodába, akikre vonatkozóan nem érkezett jelzés más óvodától, hogy oda felvételt nyertek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.