Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Gránát miatt volt torlódás a Budaörsi úton

Újbuda   |   2015, december 9 - 21:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második világháborús gránátot találtak a Budaörsi úton, ezért jelentős torlódás volt szerda délután a környéken.

Elszállították a Budaörsi úton talált gránátot, feloldották az útlezárást - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje. Bátyi Edina ismertetése szerint a Budaörsi út 125. számnál egy építkezésen hét és fél centiméteres német páncéltörő gránátra bukkantak, amelynek gyújtószerkezete sérült volt. Emiatt a Budaörsi út érintett szakaszát mindkét irányban nyolcszáz méteres szakaszon lezárták. A beazonosítás idejére kiürítettek egy autószalont, egy irodaházat és egy lakóépületet, az építkezésen dolgozó munkásoknak is el kellett hagyniuk a helyszínt; összesen körülbelül száz embert érintett a művelet. A környéken és az oda vezető utakon jelentős torlódás alakult ki.

foto:MTI
A tűzszerészek a gránátot a rendőrség által kijelölt robbantási területen megsemmisítik. A Budaörsi út lezárását megszüntették, a lakók pedig visszamehettek otthonaikba - tette hozzá Bátyi Edina.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.