Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szerda, Vince, Artúr

Gyász: a héten lesz Aszódi József búcsúztatója

Újbuda   |   2019, február 18 - 11:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 14-én elhunyt Aszódi József, a RÖCK Vasas Természetjáró szakosztály egykori elnöke, a XI. kerületi természetjárók közösségének megbecsült és szeretett tagja. Búcsúztatása február 21-én 12 órakor lesz a Fiumei temető szóróparcellájában.

Aszódi József a természetjáráson túl, aktív munkás évei idején is kötődött a kerülethez: az ’50-es évektől több évtizedig dolgozott a RÖCK Energetic Kft-nél, valamint elődjénél, az Április 4. Gépipari Műveknél.

Kívánságának megfelelően, természetjáró társai tavasszal a Csóványosra tervezett megemlékező túrával vesznek tőle végső búcsút.

(A mellékelt fotók a Sas-hegyi tanösvényen és a Budakeszi vadasparkban vezetett túrán készültek.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közmeghallgatást tartottak a Hamzsabégi sétány sorsáról  

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Déli Körvasút beruházás újbudai szakasza kapcsán meghirdetett közmeghallgatás január 20-án. Az érintett területen élők a kivitelezést megrendelő, illetve tervező vállalatok, valamint a környezetvédelmi hatóságok képviselőinek tehették fel kérdéseiket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.