Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Gyerekekről szólt a dizájnvásár

Újbuda   |   2016, május 9 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A gyerekek voltak a Mini Design Market főszereplői május 7-én a B32 Galéria és Kultúrtérben. Az immár hagyományos, ingyenes vásáron designer ruhák, ékszerek, játékok, lakberendezési tárgyak, valamint izgalmas workshopok és gyermekműsorok várták a családokat.

Az egész hétvégét felölelő ELEVEN Tavasz fesztivál része volt a B32 Galéria és Kultúrtér szombati programja, a IV. Mini Design Market, amelyen gyerekprogramokat és designvásárt tartottak. Antal Nikolett a hely művészeti vezetője elmondta, elsősorban a gyereknap közelsége miatt fókuszáltak a gyerekekre.

A B32 Galéria és Kultúrtér tematikus designvásárain a magyar tervezők darabjain túl rendszerint workshopokkal és előadásokkal is várják az érdeklődőket. A hétvégi Mini Design Marketen 18 magyar dizájner igényes, bababarát munkáit ismerhette meg a közönség. A kézzel varrott mokaszinok, természetes anyagból készült ruhák, a kicsik érzékszerveire ható játékok, alvópárnák, matricák, színezők mellett volt közös léghajókészítés, apró ajándéktárgyakat, noteszeket lehetett készíteni rajzokból. Emellett plexiékszereket gyárthattak a családok Horváth Ágnes képzőművésszel, az EcoChoice közreműködésével pedig saját, személyre szabott ÖKO füzeteket állíthattak össze a gyerekek, illetve részt vehettek az ART HEKK fahal-workshopján is.

A MINI DESIGN MARKET kiállítói és fellépői:

ALCA - füzetkék / ART HEKK - pólók, táskák és fahal-workshop / ARTKORES - ékszer

BABY ON CLOUD - lakberendezés

CSIMOTA GYEREKKÖNYVKIADÓ - design-könyvek

EVUS - kicsiny tárgyak

FUNNY & MYRTLE - gyerekruha

GINGER BROWNIE - gyerekdesign

HOODY KIDS - babaruhák / KAMORKA - ökodesign gyerekeknek

KREAPRO - kreatív apróságok babáknak

KRISKO DESIGN - babaáru

LINDABÁK - újrababák

LUBLOY - design tárgyak

MACSKABABÁK - textil cicák

NAMI - játék / PALMETTA - játékok

PURE LOVE BABY MOCCS - moccasin babáknak

IRMA ÉS EMIL VILÁGA

ART HEKK

PLEXI ÉKSZER

ECOCHOICE

FELE KIRÁLYSÁG zenekar

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átlátható Újbuda  

Átláthatósági megbízottja van Újbudának, Nagy Zoltánt június 3-án nevezte ki László Imre polgármester.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.