Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Gyereknapot tartottak a Kék-tó téren

Újbuda   |   2015, június 2 - 00:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kék-tó téri játszótéren ünnepelték a kelenvölgyiek a gyereknapot május harmincadikán. A KULTI Kelenvölgyi Közösségi Ház programján idén is volt bábszínház, ringató, ugrálóvár és bicikliverseny.

Tizenegy éve minden évben a Kék-tó téri játszótéren tartják a gyereknapot a kelenvölgyiek, a programokat idén is a közösségi ház szervezte. - Próbálunk mindig újat is hozni, de az ugrálóvárat és a kézműves foglalkozások képtelenek megunni a gyerekek - mondta Ponczók István szakmai referens. A programok közötti bábelőadáson a Bazsarózsa Bábjátszók Lev Tolsztoj Aranyos tarajos kiskakasát adták elő. Hajdúné Lovas Zsuzsanna bábpedagógus azért szereti a darabot, mert szerinte az jó példát mutat a helyes viselkedésre. A Mészáros Vincéné díjas bábpedagógus az előadás után kézműves foglalkozást is tartott és a gyerekekkel közösen készítette el a főszereplő kiskakast.

A tóhoz kapcsolódóan volt pecázás is, ahol a lavórból kifogott műanyag halakat apró ajándékokra válthatták a gyerekek. Ezen kívül hajómodell bemutatót is tartottak, a 10 éven aluliak körében pedig hagyományosnak számított az ügyességi bringaverseny. 

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.