Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Gyermeknapot tartott a Dürer Kert

Újbuda   |   2021, október 12 - 09:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár a nemzetközi gyermeknap május végén van, a Dürer Kert vezetése gondolt egyet, és szeptember utolsó hétvégéjén meghívta a környékbeli családokat egy felhőtlen mulatságra.

Az ötlet annyira bejött, hogy olyan sokan akartak bejutni, mint egy hétvégi nagy koncertre. A hangulat is az utóbbihoz passzolt. A Kolibri Színház Báb Automatájából egész nap szólt a műsor, Rutkai Bori rockos mesedalaira pedig a szülők is jót buliztak.
A Dürer Kert kiváló hangulatú gyermeknapjára annyian voltak kíváncsiak, hogy a bejáratnál, a büféknél és a pónilovagoltatás előtt hosszú sorok alakultak ki. – Ez az első gyereknapunk, és nagyon meglepett a hatalmas érdeklődés. Ez arra ösztönöz, hogy a jövőben még jobban csináljuk – mondta el lapunknak Nagy Zsolt ügyvezető, hozzátéve, hogy mostantól minden évszakban tartanak majd gyerekbulit. Úgy véli, a legfontosabb, hogy igényes fellépőkkel örvendeztessék meg a közönséget, de beadtak egy pályázatot is az önkormányzathoz, hogy a jelenleginél nagyobb, izgalmasabb játszóteres kerthelyiséget nyithassanak.
A koncertek mellett a gyerekek kézműveskedtek, a Pagony könyvesbolt olvasókuckójában meséket hallgattak, az állatsimogatóban pedig alpaka és láma várta őket. A nyáron Újbudára költözött Dürer Kert épphogy csak megmelegedett a Duna-parton, máris komoly fejlesztésekbe kezdett. Az október 10-i kertzáró után a szórakozóhely egy hónapra elköszönt a közönségtől, hogy a novemberi újranyitásra elkészüljenek a kisteremmel. A zárt nagyterem és a kiállítótér munkálatai már zajlanak, várhatóan jövőre készülnek el.

Újbuda

Fotó: facebook/Dürer Kert/Bands Through The Lens

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.