Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. vasárnap, Aguszta

Harcban is kiemelkedő a békési tűzoltó

Újbuda   |   2019, február 20 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Brandt Roland tűzoltó őrmester a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozói állományának tagja halmozza a sporteredményeket, hivatása mellett Jiu Jitsu sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Legközelebb április 9-én, az IBJJF Budapest Open tornán bizonyítja rátermettségét.

A másfél éve sportoló tűzoltó eddig több magyar bajnokságon is helyt állt. Tavaly a XIV. Brazilian Jitsu Hungarian Open tornán szerzett három kategóriában aranyérmet, valamint a Ju Jitsu Magyar Bajnokság magyar bajnoka lett a 94 kilogrammosok kategóriájában.

A Zathureczky Zsolt által felkészített, Carlson Gracie D-8 Team színeiben induló versenyző a nemrég megrendezett Global Grappling Budapest tornán is indult három kategóriában: haladó férfi Gi – 100 kg kategóriában aranyérmet, haladó férfi NoGi – 100 kg kategóriában: ezüstérmet, valamint Gi Open – 80+ kategóriában bronzérmet szerzett.

A versenyző legközelebb április 9-én, az IBJJF Budapest Open tornán bizonyítja majd rátermettségét.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.