Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Harcban is kiemelkedő a békési tűzoltó

Újbuda   |   2019, február 20 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Brandt Roland tűzoltó őrmester a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozói állományának tagja halmozza a sporteredményeket, hivatása mellett Jiu Jitsu sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Legközelebb április 9-én, az IBJJF Budapest Open tornán bizonyítja rátermettségét.

A másfél éve sportoló tűzoltó eddig több magyar bajnokságon is helyt állt. Tavaly a XIV. Brazilian Jitsu Hungarian Open tornán szerzett három kategóriában aranyérmet, valamint a Ju Jitsu Magyar Bajnokság magyar bajnoka lett a 94 kilogrammosok kategóriájában.

A Zathureczky Zsolt által felkészített, Carlson Gracie D-8 Team színeiben induló versenyző a nemrég megrendezett Global Grappling Budapest tornán is indult három kategóriában: haladó férfi Gi – 100 kg kategóriában aranyérmet, haladó férfi NoGi – 100 kg kategóriában: ezüstérmet, valamint Gi Open – 80+ kategóriában bronzérmet szerzett.

A versenyző legközelebb április 9-én, az IBJJF Budapest Open tornán bizonyítja majd rátermettségét.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.