Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Harmadik az újbudai csapat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen

Újbuda   |   2018, április 23 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik lett a Kelenvölgyi Általános Iskola csapata, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ifjúsági Versenyén április 19-án. A programon fővárosi általános és középiskolák versenyeztek az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen való részvételért.

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny helyi fordulójának nyertesei - a Kelenvölgyi Általános Iskola és a BGSZC Mechatronikai Szakgimnázium - képviselték a XI. kerületet a fővárosi döntőn. A versenyt az Óbudai Hajógyári szigeten tartották 5 állomáson. A versenyszámok között volt katasztrófavédelmi teszt, elsősegélynyújtás és sérült ellátás, veszélyes anyag beazonosítás, sugárszerelés és tűzoltó szakfelszerelés ismeret, valamint árvízi védekezési gyakorlat is. A kötelező feladatok mellett szabadidős állomások is színesítették a programokat, így a NAV, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és több önkéntes mentőcsoport is megjelent az eseményen.

Az általános iskolai kategóriában a fővárosi versenyig először eljutó Kelenvölgyi Általános Iskola az előkelő III. helyezést érte el. A lányok a szép eredmény elérése után sem tétlenkedtek, másnap süteménnyel köszönték meg a XI. kerületi tűzoltó felkészítésen nyújtott segítségét.

A csapat tagjai:

- Horváth Ágnes

- Megyer Cserne

- Rácz Réka

- Telek Boglárka

Felkészítő tanár: Tornyos Katalin

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.