Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

Hétfőn kezdődik a középszintű szóbeli érettségi

Újbuda   |   2016, június 10 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Véget ért az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 13. és június 24. között - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon - tartják országszerte. A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. A fenti időszakban 1161 érettségiztető telephelyen, 3241 vizsgabizottság előtt több mint 284 ezer középszintű szóbeli vizsgára kerül sor, a vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

Az érettségiző, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen – az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.