Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Hétfőtől korlátozzák a Műegyetem rakpart forgalmát

Újbuda   |   2017, augusztus 11 - 13:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tervezettnél négy nappal később, augusztus 14-én lépnek csak életbe a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi hídi le- és felhajtók közötti szakasz, valamint a fel- és lehajtók komplex felújításához kapcsolódó forgalomkorlátozások. Lezárnak a forgalom elől a Műegyetem rakparton irányonként egy-egy sávot, valamint a Petőfi híd északi le- és felhajtóját. Hétfőtől a Műegyetem teljes felújítandó szakaszán tilos lesz parkolni, a felújítás várhatóan december 10-ig tart.

Augusztus 14-től zárják le a Petőfi híd északi fel- és lehajtóját, valamint korlátozzák a Műegyetem rakpart forgalmát – derül ki a Fővárosi Önkormányzat közleményéből. A Műegyetem előtt irányonként egy-egy sávon haladhat majd a forgalom. Szintén augusztus 14-től zárják csak le a Budai alsó rakpartra vezető lehajtót, a 153-as busz forgalma ugyanakkor a tervezettek szerint, augusztus 10-től módosult.

A XI. kerületi Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti, elhasználódott útszakaszát, valamint a híd budai oldali le- és felhajtóit Fővárosi önkormányzati forrásból újítják fel. A munkálatokat az útburkolat rossz állapota, az északi oldali lehajtó rakparti csomópontjának forgalombiztonsági kockázata, és a biciklis közlekedés jelenlegi feltételei indokolják. A kivitelezési munkálatok időtartama - a BKK-tól kapott tájékoztató szerint - a vállalkozóval megkötött szerződés szerint 90 nap; a Fővárosi Önkormányzat december 10-re várja a befejezést.

A jövőben a forgalmi igényeknek megfelelően déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak majd az autósok; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelölnek ki a járda mellett.
Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építenek ki, mert a jövőben a Műegyetem R épülete (a Petőfi híd felől az első épület) előtt nem lehet várakozni. A járda a kerékpárút mellett vezet majd. Felújítják a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is, átépítik a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeznek el. A teljes pályaszerkezet-cserén kívül a Petőfi híd le- és felhajtóútjainak mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épül. A felújításhoz a forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

A Budai fonódó villamos II. ütemének terveztetése folyamatban van, a Budapark projekt beruházója, valamint a főváros között létrejött településrendezési szerződés alapján. A tervezési terület a teljes Műegyetem rakpart, Pázmány Péter sétány, valamint a Dombóvári út átépítésére kiterjed, a Szent Gellért tértől egészen a Dombóvári út Budafoki úti csomópontjáig tartalmazza a teljes közlekedési keresztmetszet komplex átépítését. Az új villamosvonal kivitelezésére várhatóan középtávon, a térségben tervezett ingatlanfejlesztési beruházásokkal összhangban kerül majd sor. A villamosvonal és kapcsolódó létesítményei tervezése során a kivitelezés előtt álló útfelújítás során létrejövő elemeket (felújítás során létrejövő állapotot) figyelembe veszik, biztosítva ezáltal a rövid- és középtávon tervezett beavatkozások összhangját – állítja a BKK.

Augusztus 10-től szeptember második feléig a Gazdagréti tér végállomás felé közlekedő 153-as busz a Magyar Tudósok körútja-Pázmány Péter sétány-Dombóvári út-Budafoki út-Október huszonharmadika utca módosított útvonalon kerüli el a Petőfi híd lezárt északi felhajtóját. Ezért nem érinti az Egyetemváros-A38 hajóállomás és a Petőfi híd, budai hídfő megállóhelyet.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.