Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. csütörtök, Ákos, Bátor

Hétvégén Vivicittá, 89 országból érkeznek futók

Újbuda   |   2019, április 10 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden korábbinál több helyről, 89 országból és 1120 hazai településről regisztráltak nevezőket a szombaton és vasárnap sorra kerülő 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra.

Kocsis Árpád versenyigazgató, a szervező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: eddig 30150-en neveztek, de az indulók összlétszáma elérheti a csúcsnak számító 31 ezret. Hozzátette: a 10 távból legtöbben, 8500-an a 21 km-es félmaratonra neveztek, a 2,4 km-es távra hétezren, négyezren pedig a csapatversenyben fognak rajthoz állni. Az indulók között 6300 az iskolás.
Hagyományoknak megfelelően idén is magas lesz a brit, a német és francia futók aránya, legtöbben Szlovákiából érkeznek, köztük sokan felvidéki magyarok. A versenyen induló hölgyek aránya összességében 51 százalék, a félmaratoni távon 40 százalék.

A résztvevők közül ezernégyszázan életükben először teljesítik a félmaratont. A mezőny a Margitszigetről indul és oda is érkezik, az útvonal megegyezik majd a tavalyival:

RAJT - Margit híd - Jászai Mari tér - Pesti Alsó rakpart - Széchenyi István tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca - Attila út - Alagút utca - Fő utca - Jégverem utca - Halász utcai rakparti lehajtó - Budai alsó rakpart - Pázmány Péter sétány - Műegyetem rakpart - Szt. Gellért tér - Szabadság híd - Fővám tér - Közraktár utcai lehajtó - Pesti alsó rakpart - Szt. István parki felhajtó - Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Margit híd - Hajós Alfréd sétány - Margitsziget központi út - CÉL.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.