Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Hetvenöt éves a Kelenvölgyi Általános Iskola

Újbuda   |   2017, március 31 - 10:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Kelenvölgyi Általános Iskola, az intézmény dolgozói és tanulói egy hétig tartó rendezvénysorozattal emlékeztek meg róla.

Reál és humán tantárgyak, valamint a sport jegyében szervezett tematikus napokkal ünnepelték az intézmény tanárai, diákjai és vezetői a Kelenvölgyi Általános Iskola 75. születésnapját. Felavatták a háromnegyed évszázad relikviáit rejtő vitrint is, benne több évtizedes bizonyítványokkal, naplókkal, elismerésekkel. Az egykori tanulók közül sokan ellátogattak az intézménybe, néhányan előadást is tartottak szakmájukról.

– Az ünnepi hét egyik csúcspontja a gálaműsor volt, amelyre 160 diák készült egy-egy produkcióval, a drámatagozatosok pedig az iskola történetét foglalták össze egy színdarabban. A közönség soraiban szülők, családtagok, egykori pedagógusok és öregdiákok is ültek – számolt be az eseményről Benis Andrea igazgatónő. A gálaműsort Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester is megtekintette. Hoffmann Tamás elismerően nyilatkozott a Kelenvölgyi Általános Iskoláról, méltatta közösségteremtő erejét, hozzájárulását Kelenvölgy fejlődéséhez.
Az intézménynek a jelene is csodálatra méltó, hiszen az itt élők összetartozása példaértékű. Az elemi iskolai oktatás 1909-ben kezdődött meg a térségben, első iskoláját 1911-ben állították fel, ezt a Kecskeméti József utcai iskola felépítése után elbontották. A jelenlegi épület azóta, azaz 75 éve áll a gyerekek és persze szüleik szolgálatában.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NYILATKOZAT  

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti béregyenlőtlenség felszámolásában, ezért 2020 tavaszán csatlakozott az Amnesty International #EgyLépésselKözelebb kezdeményezéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.