Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Hivatalos: elindul az 1,5 milliárd forintos EU-projekt

Újbuda   |   2021, január 27 - 12:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Aláírták a támogatási szerződést Újbuda és az Európai Unió között, melynek eredményeként 4,3 millió euró (1,5 milliárd forint) közvetlen brüsszeli forrás érkezik Újbudára, az itt élő, alkotó és dolgozó emberek számára.

Így a járványhelyzet és a gazdasági megszorítások ellenére is biztossá vált, hogy továbbfolytatódhat a munka a kerületben egy élhetőbb európai város kialakításáért. A projekt szakmai felelőse Barabás Richárd kulturális alpolgármester, aki az aláírás alkalmával elmondta: „A cél olyan innovatív megoldások keresése, amelyek révén a kerületen belül valós közösségek jöhetnek létre a kultúra segítségével. Komoly online fejlesztések és épületfelújítások veszik kezdetüket, a projekt mindenki számára könnyen hozzáférhető, magas színvonalú szolgáltatást fog nyújtani. A részletekről később, folyamatosan tájékoztatjuk az itt lakó és dolgozó embereket a következő két és fél évben. Mi már nagyon izgatottak vagyunk!”

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.