Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. csütörtök, Malvin

Ideiglenes forgalomcsillapítás várható a Budafoki úton

Újbuda   |   2020, augusztus 3 - 16:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átmenetileg forgalomcsillapítást vezet be a Főváros Újbudán, a Budafoki úton. Az augusztus 5. - október 31. közötti próbaidőszak alatt forgalomkorlátozással, részleges lezárással és parkolóhelyek megszűnésével is számolniuk kell az autósoknak. Az intézkedéseket közösségi tervezés és helyi konzultáció előzte meg.

Jelenleg naponta több ezer autó közlekedik a belváros felé a Budafoki úton keresztül. Az ott élők érdekeit szem előtt tartva született meg a döntés, hogy forgalomcsillapítással csökkentsék az átmenő forgalom mértékét.

A tesztidőszak során, a Budafoki úton a Gellért tér és a Karinthy Frigyes út között több ponton is megváltozik a megszokott forgalmi rend. A városközpont irányába a közúti forgalom számára lezárják a Budafoki út végét, ide csak a közösségi közlekedési járművek és a kerékpárok hajthatnak majd be.

A teljes útszakaszon is változás várható, az autósok 30 km/h-s sebességkorlátozásra számíthatnak. A tesztidőszak idejére a Budafoki út belváros felé haladó -páros - oldalán a Karinthy Frigyes út és Lágymányosi utca között, illetve a Csíky utca és a Szent Gellért tér között ideiglenesen nagyjából 25 parkolóhely szűnik meg. Az intézkedések hatására jelentősen csökkenhet a balesetveszély, a zajterhelés és a levegőszennyezés a környéken.
A végleges megoldásról az itt élők is dönthetnek. A forgalomcsillapítással kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket augusztus 15-e után a kozossegitervezes.budapest.hu/dialogs/budafoki oldalon tudják a Fővárossal megosztani.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.