Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Ideiglenesen zárva a Nagytétényi úti vasúti kereszteződés

Újbuda   |   2019, április 1 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenföld-Szászhalombatta vasútvonal felújítása keretében lezárták a Nagytétényi úti vasúti kereszteződést, amelyet április 16-án nyitnak meg újra - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az átjárót a vasúti biztosítóberendezések tesztüzeme miatt kellett lezárni. A tesztüzem ideje alatt az átkelés tilos, helyette a a Dózsa György úti átjárót lehet használni. A vasútvonalat a NIF 20,5 kilométer hosszan újítja fel, amelyen így 120 kilométeres sebességgel is haladhatnak majd a vonatok.

MTI

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.