Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

Idén a közlekedésről szólt a multimédiás verseny

Újbuda   |   2014, november 10 - 22:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Pedagógiai Intézet idén is megrendezte az általános iskolásoknak szóló Multimédiás Versenyt. Az "Így közlekedünk Újbudán" címmel rendezett kerületi vetélkedőn ezúttal a közlekedésről készítettek prezentációkat, pályamunkákat a gyerekek. A rendezvényen átadták az Olvass velünk! országos verseny díjait is.

Az Újbudai Pedagógiai Intézet rendezvényén először az Olvass velünk vetélkedő díjait adták át. A eseményen kiderült, hogy a kerületi iskolák közül a Grosics, illetve két gazdagréti iskola szerepelt különösen eredményesen. Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Világhónapja alkalmából tartott kétfordulós versenyen irodalmi művekkel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a csapatok. A résztvevők szépirodalmi alkotások alapján készített pályaművekkel nevezhettek a versenyre.

A díjátadót követően kezdődött a multimédiás verseny, amelyre minden évben egy Újbudához kötődő prezentációval lehetett jelentkezni. Az idei megmérettetés a közlekedéshez kapcsolódott, a diákok többsége a négyes metrót mutatta be prezentációjában. - Mivel az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott a kerület közlekedése, úgy gondoltuk, jó, ha a gyerekek megtanulják, hogyan juthatnak el tömegközlekedve a város különböző pontjaira – mondta az ÚPI szakértője, Ruzsinszkyné Lukácsy Margit.

Tíz általános iskola csapata mutatta be pályamunkáját, a József Attila Gimnázium - egyetlen kivételként - kisfilmmel készült. A zsűri nemcsak a jól felépített bemutatót és a vizuális elemeket vizsgálta, hanem a hozzáfűzött kommentárokat is. - Egy prezentáció akkor jó, ha a vázlat lényegre törő, amit kiegészítenek és élővé tesznek a jól megfogalmazott kísérőszövegek, irodalmi- és zenei összeállítások – mondta Ruzsinszkyné. Szerinte azok az előadások voltak a legsikeresebbek, amelyeknél a diákok nincsenek magukra hagyva, hanem tanáraik is támogatják munkájukat.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.