Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 5. szerda, Krisztina

Idén is lassulást ígérnek a SlowXmas programjai

Újbuda   |   2018, november 28 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái, köztük a Bartók Béla Boulevard is. A SlowXmas összefogás lényege, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutasson az advent valódi jelentésére.

Összefogtak Budapest ikonikus utcái, hogy rámutassanak az Advent igazi jelentésére. A rohanás helyett, művészeti és kulturális programokkal, lelassulásra és stresszmentesen időtöltésre ösztönzik a járókelőket. A résztvevő tematikus utcák -  a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) - december 1-24. között minden napra tartogatnak valamit az arra járóknak. Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A szervezők a programfüzetet egy pecsétgyűjtővel is kiegészítették, amelyet az utcák pecsétjeivel lehet megtölteni, majd meleg teára és apró ajándékokra beváltani. Januárban értékes nyereményeket is kisorsolnak.

Bornemisza Miklós, a BKIK Kereskedelmi Tagozat, V. Turizmus és Vendéglátás osztály elnöke elmondta, arra szeretnék buzdítani az ünnepekre készülőket, hogy kicsit tudatosabban figyeljenek magukra és a szeretteikre.

Az adventi esemény a Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. (BUM) koordinálásában a BKIK Kereskedelmi Tagozatának támogatásával valósul meg.

Nyitó program:

Első Magyar Inner Wheel Klub Budapest - KARÁCSONYI JÓTÉKONYSÁGI BAZÁR - 2018. december 1. 10.00-16.00-ig a Kempinski Hotel Corvinus-ban (Erzsébet tér 7.)

További információ: bevasarloutca.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.