Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Idén is volt Gyerekegyetem

Újbuda   |   2018, július 19 - 15:07Nyomtatóbarát változatSend by email

Véget ért a két hétig tartó BME Gyerekegyetem, amelynek záró foglalkozásán a diplomázó diákok által elképzelt technológiai vívmányokat mutatták be.

Befejeződtek az 8-14 éveseknek meghirdetett Gyerekegyetem idei programjai a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egytemen. A táborok során a résztvevők bepillantást nyerhettek az egyetemi életbe, különleges előadásokon vehettek részt igazi nagy előadótermekben, kisebb csoportokban pedig észbontó kísérleteket végezhettek, új, esetleg eddig csak a filmekben látott jelenségekkel találkozhattak.

„Ennek az intézménynek jelentős múltja van, de ti vagytok a jövő, és ha rátok nézek, biztató jövőt látok” – hangsúlyozta köszöntésében az általános iskolások előtt Veszprémi Károly oktatási rektorhelyettes a Gyerekegyetem diplomaosztó ünnepségén. A professzor úgy fogalmazott: „sok kollégámmal vallom, hogy azért szeretünk a BME-n dolgozni, mert itt folyamatosan fiatalok között lehetünk. A Gyerekegyetem tovább erősíti ezt az érzést bennünk. Őrizzétek meg az őszinte érdeklődést, amit tapasztaltunk és találkozzunk a padsorokban akkor is, amikor már ténylegesen egyetemisták lesztek!” - olvasható a bme.hu oldalon. 

A BME Gyerekegyetem nyári tudományos tábor 2015-ben indult a Műegyetemen, akkor 300 gyerek zárta sikerrel tanulmányait. 2016 óta már két turnusban, évente több mint 600 gyermek vesz részt a két hetesre duzzadt rendezvényen. Az első turnusban mindig az általános iskolás 2-5. osztályos gyerekek vesznek részt, míg a második szakaszban a 6-8. osztályosok.

Fotó: mti/Balogh Zoltán