Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. csütörtök, Csilla, Noémi

Idén nagyobb a gazdagréti tappancsfal

Újbuda   |   2016, május 30 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár a Bikás parki gyermeknap a kerület legnagyobb rendezvénye, „Csináljuk a cirkuszt!” címmel Gazdagréten is gyermeknapi programot tartottak május 28-án.

A szervezők idén új formát adtak a gyermeknapnak Gazdagréten, ahol zajos felvonulással vette kezdetét a program szombat délután. A gyerekek és a fellépők cirkuszi menetben vonultak a Gazdagréti térről a közösségi házhoz, ahol igazi vigasság vette kezdetét, artistákkal, bohócokkal, bűvészekkel.

Király Nóra alpolgármester felavatta az új tappancsfalat, amelyen az előző évben született gyermekek viaszba öntött láblenyomata látható. A fal népszerűségét jelzi, hogy idén az előzőekhez képest többen készítettek másolatot gyermekeik lábáról. Király Nóra kiemelte a városvezetés családbarát politikáját, aminek szerinte ékes példáját mutatja Gazdagrét, ahol magas a kisgyermekes családok aránya.

A rendezvényen zsúfolásig telt jókedvű családokkal a közösségi ház; felnőttek, gyerekek közösen vettek részt a programokban, és a fellépők is vastapsot kaptak a remek hangulatú gyermeknapon, amelyet idén stílusosan, “Csináljuk a cirkuszt!” címmel hirdettek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyíltak a Bóbita új csoportszobái  

Befejeződött a férőhelybővítés a Bóbita bölcsőde új épületrészében, ahol a 28 új férőhely kiszolgálására helyet kapott két foglalkoztató – a hozzá tartozó fürdetővel és két átadóval –, valamint nevelőtestületi terem, pszichológusi szoba, sószoba és raktár.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.