Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Idősek világnapja Újbudán

Újbuda   |   2017, október 5 - 11:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapja alkalmából színes műsorral, programokkal a Gazdagréti Idősek Klubjában és az Újbudai Idősek Házában is október 3-án.

„Nem az a fontos, hogy az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal” – énekelték közösen a Gazdagréti Idősek Klubjában. Mátics Katalin az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese elmondta: mindig az igényekhez igazítják a programokat, amelyek így igazán változatosak. Vannak irodalmi estek, kézműves foglalkozások és tanácsadások is, de a legfontosabb, hogy a nappali klub tagjai jól érezzék magukat és hasznosan töltsék idejüket.

Cseriné Demény Annamária, az Újbudai Idősek Házának intézményvezetője szerint az idősek világnapját megünnepelni olyan, mint egy születésnap. Az ünnepség náluk az önkéntesség köré épült: volt, aki szavalt, a Petőfi Musical Stúdió növendékei fél órás műsort adtak, az intézmény dolgozói pedig szórakoztató, zenés-táncos produkcióval készültek.

Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester mind a két helyszín műsorán jelen volt.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.