Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Idősklubok juniálisa

Újbuda   |   2019, július 5 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Szociális Szolgálat (USZOSZ) által működtetett idősklubok résztvevői már két évtizede ünnepelnek együtt minden júniusban. A hagyományos juniálisnak nincs állandó helyszíne, idén a Vasmacska teraszon látott vendégül az önkormányzat kétszáz klubtagot.

Újbuda polgármestere nyitotta meg a találkozót. Hoffmann Tamás hangsúlyozta: örömteli, hogy a kerületben az idősek valóban megtalálták azokat a működő közösségeket, amelyekhez jó tartozni, és ahol egymást segítve jó együtt lenni.

A szervezők idén is igyekeztek olyan műsorral kedveskedni az időskorú klubtagoknak, amely emlékezetessé teszi ezt az alkalmat. Elsőként az idősklubok tagjaiból alakult Újbuda Ezüstkar lépett fel, közönségüket is megénekeltetve. Utánuk Fabók Marianna színművész férjével, Keresztes Nagy Árpáddal közösen adta elő zenés, mesés előadásukat Kapós Böske kalandjairól.

A találkozón részt vett Molnár László alpolgármester is.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.