Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 4. szombat, Izidor

Ingatlan: a külső is számít

Újbuda   |   2019, december 7 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sokat nyerhetnek a lakóközösségek, ha felismerik, hogy profitot termelhetnek a közös tulajdon fejlesztésével. A homlokzat felújítás, a lépcsőház vagy akár a belső rendszerek renoválásához a lakóknak össze kell fogniuk.

Balla Ákos ingatlanszakértő szerint, minden belvárosi házban lehet színvonalas lakást építeni a tetőtérbe. Egy centrum közeli épületben drágább és nehezebb a kivitelezés, a műemlék-védettség pedig megsokszorozza a költségeket. Ideális esetben a beruházó rendelkezik elegendő tőkével, de sok múlik a lakóközösségen is. - Ha a lakóközösségek felismerik, hogy a közös tulajdonban lévő értékeiket megfelelő intézkedésekkel tovább tudják fejleszteni, akkor esélyük nyílik arra, hogy profitot termeljenek - magyarázza az ingatlanszakértő. Ellenkező esetben a befektetők ismerik fel ezt a lehetőséget. - Nyugat-európai városokban például addig vásárolták fel a befektetők az ilyen ingatlanokat, amíg többségi tulajdonossá váltak és könnyen tudtak dönteni a társasház épülését érintő kérdésekben. Sajnos a magyarokra ebben a kérdésben elsősorban a félelem jellemző, mintsem a tenni akarás. Érdemes észben tartani a társasházak esetében, hogy itt bizony a külső is számít, nem csak a belső – összegzi a Balla Ingatlanirodák vezetője.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jelölési hibák lehetnek a húsvéti sonkákon  

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.