Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Ingyen sportolhatott a kerület

Újbuda   |   2021, október 8 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Edzés fitneszgépeken, egy alapos tekerés a spinningórán vagy egy nyugtató hatású gerincjóga. Aki aktívan akarta tölteni szeptember utolsó hétvégéjét, ingyen mozoghatott a kerület számos sportklubjában és pályáján. Az önkormányzat által meghirdetett Újbudai Sportos Hétvége célja, hogy népszerűbbé tegye a testmozgást és élénkítse a kerület sportéletét. A sportklubok bemutatóórákkal és ingyenes edzésekkel várták az érdeklődőket.

A hagyományteremtő szándékkal elstartolt kezdeményezés a vendéglátásban megrendezett Torkos Csütörtökhöz hasonló mozgalmat akar útjára indítani. A Sportos Hétvége célja, hogy az Újbudán működő fitneszklubok és szabadidősport-egyesületek bemutatkozzanak a közönség előtt, és vonzóvá tegyék a rendszeres testmozgást. A klubok most nyílt nappal, bemutatóórákkal, ingyenes edzésekkel és kedvezményes bérletekkel várták az érdeklődőket. A sportos kerületiek többek között jógára, gerinctréningre, funkcionális edzésre, zumbára, pilatesre, capoeirára, fallabdára, asztaliteniszre, speedfitneszre, TRX-re regisztrálhattak, de foci-, kézilabda-, strandröplabda-, streetball-, tenisz- vagy teqballpályát is foglalhattak térítésmentesen.
– Mivel a járvány már kétszer is bedöntötte a sportklubokat és egyesületeket, tennünk kell azért, hogy újrainduljon a sportélet. Ezért csatlakoztunk a kezdeményezéshez – mondta el lapunknak Bósza Melinda, a Fitness 5 Savoya üzletvezetője. A Sportos Hétvége térítésmentes programjait kerületi lakcímkártyával, középiskolásoknak kerületi diákigazolvánnyal lehetett igénybe venni.

T. D.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.