Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 1. vasárnap, Boglárka

Ironman 70.3 - Új-zélandi és ír győzelem

Újbuda   |   2015, augusztus 22 - 22:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A férfiaknál az új-zélandi Terenzo Bozzone, míg a nőknél az ír Eimear Mullan győzött a budapesti Ironman 70.3 versenyen, melyen a legjobb magyar Hankó Dávid volt, aki a negyedik helyen zárt.

A triatlonosok féltávú Ironman-viadalán az indulók 1,9 kilométert úsztak, 90 kilométert kerékpároztak és 21,1 kilométert futottak. Bozzone 3:46:56 óra alatt teljesítette a 113 kilométeres (70,3 mérföldes) össztávot, s nagy fölénnyel győzött.
Mögötte az olasz Alberto Casadei ért be a második helyen, több mint ötperces hátránnyal, míg a harmadik a dél-afrikai Matt Trautman lett.
A negyedikként célba érkező Hankó Dávid 3:55:23 óra alatt ért célba, s 1:39 perccel maradt el a harmadik Trautman mögött.
A férfiaknál az első tízben még további két magyar végzett: Badar Gergő hetedik, Szabó Attila tizedik lett.
A nőknél az ír Eimear Mullan is egyértelmű sikert aratott, 4:15:46 órás idejével közel négy perccel volt gyorsabb a második, brit Vanessa Raw-nál, s kilenccel a harmadik, spanyol Judith Vaqueránál.
A nőknél nem volt magyar a legjobb tíz között.
Eredmények (a viadal honlapja szerint):
férfiak:
-------
1. Terenzo Bozzone (új-zélandi) 3:46:56 óra
2. Alberto Casadei (olasz) 3:52:16
3. Matt Trautman (dél-afrikai) 3:53:44
4. Hankó Dávid 3:55:23
nők:
---
1. Eimear Mullan (ír) 4:15:46 óra
2. Vanessa Raw (brit) 4:19:26
3. Judith Vaquera (spanyol) 4:24:49

MTI (foto: MTI)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Változik Újbuda-központnál a Fehérvári úti villamosok közlekedése  

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok július 31. és augusztus 22. között nem tudnak áthaladni a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, mert felújítják a csomópontban lévő villamosvágányokat. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.