Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

Ismét "ülésezett" a képviselő-testület

Újbuda   |   2021, április 23 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ugyan a koronavírus-járvány idején nincs lehetőség képviselő-testületi ülést tartani, Újbudán mégis átlátható döntések születnek. A képviselők írásban megkapták az előterjesztéseket, amelyekhez módosító javaslatot fűzhettek, majd szavazhattak igen, nem vagy tartózkodás jelzésével.

Felvezetőjében dr. László Imre polgármester ismertette: jól halad a kerületben a koronavírus elleni védőoltás beadása. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy az újbudai bölcsődék, óvódák és iskolák biztonságosak legyenek, ezért folyamatosan tesztelnek.
A Föld Napjára kitérve megemlítette, hogy Újbuda is készül a klímaváltozás hatásaira. A kerületben a napokban többfelé is szemétszedési akció indult, az előterjesztések között pedig szerepelt a környezetvédelemért elismerő cím adományozása is.
A képviselő-testületi ülésen készült felvétel ide kattintva érhető el.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.