Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. csütörtök, Csilla, Noémi

Itt a katasztrófavédelem utánpótlása?

Újbuda   |   2016, április 11 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Láthatósági baseball sapkát, biciklire szerelhető egészségügyi csomagot, oklevelet és kupát vihettek haza a Kamaraerdei Ifjúsági Park rend-és katasztrófavédelmi akadályversenyén részt vett felsősök és középiskolások.

Egyebek mellett tűzvédelmi és közlekedésbiztonsági feladatokat kellett megoldaniuk a rend-és katasztrófavédelmi akadályversenyen résztvevő általános iskolásoknak és gimnazistáknak a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Az újbudai iskolások szép eredményt értek el. A középiskolások kategóriájában első helyezést értek el az Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola diákjai, ezüstérmet kaptak a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium tanulói, a dobogó harmadik fokára pedig az Újbudai József Attila Gimnázium tanulói állhattak. A fiatalabb korosztály képviselői is kaptak arany, ezüst és bronzérmet. Ők a Domokos Pál Péter, az Újbudai Ádám Jenő és a Kelenvölgyi Általános Iskolából érkeztek. A nyertesek kupát, biciklire szerelhető egészségügyi csomagot, láthatósági baseball sapkát, valamint teljesítményüket elismerő oklevelet kaptak.

Király Nóra alpolgármester szerint az ilyen megmérettetések akár a fiatalok későbbi pályaválasztására is befolyással lehetnek.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyíltak a Bóbita új csoportszobái  

Befejeződött a férőhelybővítés a Bóbita bölcsőde új épületrészében, ahol a 28 új férőhely kiszolgálására helyet kapott két foglalkoztató – a hozzá tartozó fürdetővel és két átadóval –, valamint nevelőtestületi terem, pszichológusi szoba, sószoba és raktár.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.