Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Izraeli cserediákok Újbudán

Újbuda   |   2018, május 24 - 14:06Nyomtatóbarát változatSend by email

Az izraeli Herzlia város diákjai töltenek néhány napot Budapesten egy diákcsereprogram keretében. A fiatalokat a házigazda József Attila Gimnázium tanulói látják vendégül néhány napig.   

A József Attila Gimnázium tanulói egy diákcsere-program keretében utaztak tavaly év végén Izraelbe. A programban résztvevő izraeli cserediákok pedig idén május 23-án érkeztek Budapestre, hogy öt napot töltsenek el a magyar fővárosban. Herzlia város gimnazistáit Molnár László alpolgármester fogadta az önkormányzat nagytermében. Köszöntőjében kiemelte, hogy bár a virtuális térben a mai fiatalok könnyen teremthetnek nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat, ám semmi nem pótolja a valódi találkozás, az együtt töltött idő élményét.

A cserediákok a József Attila Gimnázium diákjainál laknak, napközben hajókiránduláson vesznek részt, megismerik Budapest leghíresebb helyszíneit és Újbuda nevezetességeit. A fiatalok tanulmányaikhoz is gyűjtenek ismereteket, feladatuk, hogy megismerjék egy idegen ország kultúráját, később pedig beszámoljanak tapasztalataikról.

D. B. S.