Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Játszótérfestés Őrmezőn

Újbuda   |   2019, május 22 - 14:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egész családok érkeztek a Facebookon meghirdetett játszótérfestési akcióra május 11-én az őrmezői Költők parkjába.

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kezdeményezésére önkéntesek festették át az őrmezői Órás játszótér falécekből épített vár alakú mászókáját. Közel tucatnyi család érkezett, volt olyan önkéntes, aki munkaerején kívül festéket is hozott. Az eszközökről, így ecsetről, festékről, kesztyűről és a munka irányítását koordináló szakértőkről a kerületi önkormányzat gondoskodott.
– Különösen megindító, hogy a három óráig tartó akció végeztével minden résztvevő köszönetet mondott, amiért jelen lehetett – mesélte Junghausz Rajmund. Az önkormányzati képviselő szerint minden ilyen kezdeményezés népszerű Őrmezőn, és szükség is van rájuk. A lakótelepeken ugyanis a lakók gyakran elidegenednek egymástól, nehezebben alakulnak ki olyan kötelékek, mint falusi környezetben.
Legközelebb a szintén falécekből épített hajót festik majd át az önkéntesek a játszótéren. Korábban az önkormányzat egy vállalkozót bízott volna meg ezzel a feladattal, a mostani festők azonban vállalkoztak rá, hogy inkább ők végeznék el.
A Költők parkjában található játszótér tengeri motívumaival az egyik leghíresebb Újbudán. A színes hajó mellett gumiszőnyegre festett tengeri csillag, teknősbéka formájú játék és egy „meglovagolható” krokodil is található itt. A vár pedig nemcsak búvóhelyet nyújt a gyerekeknek a tengeri állatok elől, hanem meg is pihenhetnek benne.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.