Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Jótékony célra ajánlották nyereményüket a tűzoltók

Újbuda   |   2019, július 2 - 15:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jótékony célra ajánlotta fel a Kihívás Napján elért első helyezésért járó díjat a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A sportáruházba szóló vásárlási utalványt a Konduktív Gyakorló Általános Iskola alapítványa kapta.

A Kihívás Napján az Év Legsportosabb Tűzoltó-parancsnoksága címet érdemelte ki a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. Jutalomként egy sportáruház vásárlási utalványát is átvették, de a tűzoltók végül úgy döntöttek, hogy nyereményüket jótékony célra, a Pető Intézet iskolásainak javára ajánlják fel. Az átadáson a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Pócsik Attila tűzoltó ezredes, Dél-budai kirendeltség-vezető képviselte, a kerületből pedig Bene Krisztián tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok, valamint az újbudai tűzoltók vettek részt. Elmondták, hogy korábban is előfordult már, hogy egy-egy sporteseményért kapott díjat a Pető Intézet javára ajánlottak fel.

A Konduktív Pedagógiai Központ igazgatója, Feketéné Szabó Éva megköszönte az adományt és bízik abban, hogy a felajánlás hagyománnyá válik. Az átadáson részt vettek a Semmelweis Egyetem Pető András Kar Egységes Konduktív Pedagógiai Intézmény részéről Kiss Anna és Döbrössyné Dániel Gabriella intézményvezető-helyettesek, az utalványt Liptákné Papp Judit, az intézményegység igazgatója vette át a Konduktív Gyakorló Általános Iskola alapítványa nevében.

Fotók: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Videócsoport

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.