Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Július 28-tól augusztus végéig a metró nem áll meg a Kossuth Lajos téren

Újbuda   |   2018, július 18 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Metrópótló buszok és a szokásosnál sűrűbben közlekedő járművek segítik majd a közlekedést.

Július 28-tól (szombattól) várhatóan augusztus 31-ig az M2-es metró megállás nélkül halad át a Kossuth Lajos tér állomáson a tavaly lebontott, egykori MTESZ székház helyén létesülő irodaház építési munkálatai miatt.

Fenti időszakban a metróállomás és környezete elérése érdekében M2A jelzésű metrópótló busz jár majd a Kossuth Lajos tér és a Deák Ferenc tér között.

A Batthyány tér felől hajójárattal is elérhető lesz a Kossuth tér: a D12-es járaton kívül a BKK 7 és 19 óra között átkelőhajót indít a két kikötő között.

A Kossuth Lajos tér és környéke a többi, megszokott közösségi közlekedési járattal – a szokásosnál sűrűbben induló 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös busszal, a 70-es és a 78-as trolibusszal, valamint az Arany János utca felől az M3-as metróval – a város számos pontjáról továbbra is elérhető.

A korlátozás időtartama alatti közlekedési lehetőségekről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

BKK/Újbuda

Fotó: MTI - Balogh Zoltán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiváló sportolók, kiváló tanulók  

Október 21-én a Gabányi László Sportcsarnokban adta át 20 fiatalnak a Papp László sportolói ösztöndíjakat László Imre polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Bedő Dávid képviselő, sport- és szabadidő tanácsnok, valamint ifj. Papp László, az ökölvívó sportlegenda fia.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.