Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Kamarazene a BME OMIKK-ban

Újbuda   |   2019, augusztus 13 - 14:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hagyományteremtő célú kamarazenei előadás helyszíne volt nemrég a BME OMIKK. A Műegyetem Nagyolvasóját Csajkovszkij muzsikája töltötte be.

A Fesztiválakadémia Budapest egyhetes rendezvénysorozat több helyszínen kínált muzsikát és kulturális programot. A Fesztiválakadémia könyvtárakkal együttműködve szervezte meg az eseményt, programhelyszín volt a BME OMIKK Nagyolvasója mellett az ELTE Egyetemi Könyvtár és az Idegennyelvű Könyvtár olvasója. - Nyáron keressük a külső helyszíneket és a jó akusztikával rendelkező előadóhelyeket: ez a három könyvtár is ilyen. Fesztiválhangulat van, ami különbözik attól, amikor a közönség direkt a Zeneakadémiára jön: mindkettőnek megvan a maga varázsa – ecsetelte az elsőre szokatlannak tűnő helyszínválasztásról Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki férjével, Kelemen Barnabás hegedűművésszel szervezi a rendezvényt.

A muzsikához prózai felolvasás kapcsolódott. - Amikor Molnár Piroska megtudta, hogy a zenészek Csajkovszkij muzsikáját adják elő, akkor prózaként Puskin művére, az Anyeginre gondolt, amiből a zeneszerző operát írt egykor. A program gyakran megírja magát – hangsúlyozta Kokas Katalin.

forrás:bme.hu

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.