Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Karola néni száz éves

Újbuda   |   2019, szeptember 4 - 10:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kemenes utca egyik házának belső udvara zsúfolásig megtelt rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel és a ház lakóival, amikor az ott élő dr. Havass Imréné betöltötte századik életévét. Az életvidám Karola nénit elsőként Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, és átadta az önkormányzat ajándékait.

A szomszédok igazi házibulit szerveztek: a házban élő hegedűsök muzsikáltak, majd Hábetler András operaénekes, valamint Turi Lui táncdalénekes is fellépett. A korábban védőnőként dolgozó ünnepeltet fia, unokái és dédunokái mellett a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Csordás Ágnes Katalin is felköszöntötte.
Az idős hölgy, aki a II. világháború után költözött a házba, elmondta: azért érhetett meg ilyen magas kort, mert sohasem bosszankodott, nem haragudott másokra, és bár voltak tragédiák az életében, igyekezett mindig boldog és kiegyensúlyozott maradni. Karola nénit néhány éve még gyakran látták hátizsákkal elindulni a Pilisbe túrázni.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.