Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Kedvezményt kínál a MÁV dolgozói vasúti bérlettel rendelkezőknek

Újbuda   |   2017, szeptember 13 - 14:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 30-ig vehető igénybe a dolgozói bérlet mellé a 33 százalékos vasúti kedvezmény – írja közleményében a MÁV.

Az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők számára bármely viszonylatra szóló, 33 százalékos kedvezményű menetjegy vásárlását biztosítja belföldi hálózatán a MÁV-START és a GYSEV.

A kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a jegy érvénytartamának első napján a kiváltó rendelkezik még érvényes, tetszőleges viszonylatra szóló, saját részre (igazolványszámra) kiállított dolgozói vasúti bérlettel. A kedvezményt másodosztályon lehet igénybe venni, első osztályhoz különbözetet, feláras vonatra felárat kell fizetni.

A kedvezményes menetjegy nem csak pénztárban, hanem automatából vagy online is megvásárolható. Online vásárlás esetén, további 3 százalékos engedmény jár annak, aki jegyét automatából veszi át, otthon nyomtatja ki, illetve mobiltelefonja vagy laptopja képernyőjén mutatja be.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán biztonságosabb lett az élet  

Régi hagyomány a kerületben, hogy az önkormányzat díjazza a közbiztonság területén dolgozók kimagasló munkáját. Október 18-án Hintsch György közbiztonságért felelős alpolgármester
és Varga Gergő közbiztonsági tanácsnok adta át.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.