Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Kétnyári virágokkal díszíti a közparkokat a Főkert

Újbuda   |   2015, október 22 - 13:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 80 ezer vibráló színű árvácskával várja a Nemzeti Ünnepet a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ezek a növények szeptembertől novemberig virágoznak.

Idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta színesíti a főváros kiemelt zöldterületeit, miután a Főkert emberei előkészítették a virágágyakat és megkezdték a kétnyári virágok kiültetését. Az őszi ültetéseknél elsősorban a turisztikai területekre – például a Margitszigetre, a Szent György térre, az Eötvös térre, a Duna korzóra, a Szent Gellért térre valamint a Széchenyi rakpartra és a Városligetre - ültettek több mint 80 ezer árvácskát. Az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák elbokrosodtak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak.

Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztő telepén neveli a FŐKERT. Ezúttal elsősorban a világító fehér, az élénksárga és a vibráló narancssárga színeket részesítették előnyben. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, nagyméretű színes virágaik egész télen mutatósak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.